Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Başkanlığı “Toplumsal Hayatta Kadın” Paneli Düzenledi

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle “Toplumsal Hayatta Kadın” paneli düzenledi.

Iğdır Üniversitesi Anlaşmazlık Çözümü ve Birlikte Yaşama Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANLAŞ-MER) ile Iğdır Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Toplumsal Hayatta Kadın” paneli, Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleşti. Panele; İİBF Dekan Yardımcısı ve ANLAŞ-MER Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali Kuyaksil, Iğdır Üniversitesi akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü, ANLAŞ-MER Müdürü ve İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Gülşen’in yaptığı panelin konuşmacıları; Avukat Senem Önder Özbakır, Iğdır Müftülüğünden Vaize Kudret Koçyiğit, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden Sosyal Hizmet Uzmanı Özlem Sarıkaya ve Iğdırlı Kadın Girişimci Kardelen Köroğlu oldu. Prof. Dr. Gülşen’in açılış konuşmasının ardından; Avukat Senem Önder Özbakır, “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Kadına Yönelik Şiddet” isimli konuşmasında, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ne olduğu hakkında bilgi verdi ve kadının toplumsal hayatta yaşadığı sorunları dile getirdi. Vaize Kudret Koçyiğit, “İslam’da Kadının Önemi ve Hakları” isimli konuşmasında İslamda kadının ve erkeğin eşdeğer olduğunu anlattı. Ayrıca kadına verilen önem ve değeri, ayet ve hadislerle ortaya koydu. Sosyal Hizmet Uzmanı Özlem Sarıkaya, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün Kadına Yönelik Çalışmaları” başlıklı konuşmalarını yaptı. Özlem Sarıkaya, Bakanlık ve İl Müdürlükleri nezdinde, kadına yönelik destek için yapılan çalışmaları anlattı. Kadının ve çocukların aile içi sorunlar yaşamaları durumlarında verilen maddi ve psikolojik destekler, kadın konukevleri, boşanma sürecinde verilen hizmetler gibi bir çok destek alanları olduğuna dair açıklamalarda bulundu. Son olarak  Kadın Girişimci Kardelen Köroğlu, iş hayatında kadın olmakla ilgili tecrübelerini paylaştı. Köroğlu, diğer kadınlara örnek olması bakımından, kadının mücadele etmesinin önemini ve gerekliliğini  vurguladı.  Konuşmalardan sonra, katılımcılardan gelen sorular cevaplandırıldı.

“Toplumsal Hayatta Kadın” paneli; İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Kuyaksil'in, ANLAŞ-MER Müdürü Prof. Dr. Recep Gülşen'e; Prof. Dr. Recep Gülşen'in ise, konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim etmesiyle son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 19 Mart,2020